Boala care a adus glorie lui Dumnezeu

Noi și refugiații la intersecția cu suferința

Implică-te în lucrarea cu refugiații!

De ce Dumnezeu a hotărât să vină atâția oameni din orientul mijlociu? Există ceva mai presus de agenda politică a Europei sau a conducătorilor musulmani! Există planul lui Dumnezeu de mântuire pregătit mai dinainte de întemeierea lumii! Schimbarea începe cu rugăciune!

Refugiații din tabere nu au produse de igienă personală și mulți s-au îmbolnăvit de boli de piele. Mai ales cei din corturi, duc lipsă de hrana de bază: orez, ulei, fasole, etc. Pe timp de iarnă au nevoie de pături groase. Au nevoie de medicamente de bază și de încălțăminte.

 Poți susține un evanghelist Persan sau să dăruiești pentru hrană, medicamente sau pentru costul unei chirii pentru găzduirea refugiaților în condiții umane: 

Gul Mohamad, un afgan pe care îl cunoaștem, mărturisește „Fără bani, fără adăpost, am dormit 3 zile zile în parcul Victoria din Atena în frig și ploaie. Apoi am mers în tabăra de la Malakasa. Prima noapte am dormit sub un copac. Apoi am împrumutat un cort, unde stăm cu copii. Sperăm să ne dea o locuință într-un container, dar sunt multe familii care așteaptă de multe luni și încă nu au primit.”

Refugiații ar mai avea nevoie de profesori de limba Greacă sau limba Engleză, căci în tabără nu este decât o clasă mică unde încap doar câțiva studenți. De asemenea ar fi ajutați dacă ar primi un curs de meserie precum cursuri de bucătar, tâmplar, croitor, frizer, webdesign, IT de bază, Microsoft, și altele. 

Cu ce m-a binecuvântat Dumnezeu și pot să fiu o binecuvântare pentru aceste familii de la marginea Pâmântului? Să dau un pahar de apă cu dragoste în Numele lui Isus sau să împărtășesc Vestea Bună. Împreună putem fi parte la lucrarea lui Dumnezeu!

Mulți dintre ei ar vrea să găsească un loc de muncă, în loc să fie ajutați cu mâncare, îmbrăcăminte sau locuință. Dacă am crea oportunități de muncă, multe din problemele de față ar fi rezolvate. Ca oamenii să primească ajutor gratuit pentru un timp lung, poate agrava situația.
Orice firmă care ar avea nevoie de forță de muncă și ar putea deschide un punct de lucru în Grecia, ar schimba viața refugiaților într-un mare procent.

Principalele activități din misiunea printre refugiați
(Video- Nov19)

Doamne, ce vrei să fac? 

Update Luca #3

La nuntă în stil afgan și olandez

Am crezut că vom încheia lucrarea de la Discipleship Training Center

Vizita unei echipe din România


Vecinii noștri și familia păstorului afgan

Cutremurele din Albania țara vecină Greciei, au afectat sute de locuințe printre care și biserica din orașul Durres!

Doamne, ce vrei să fac? 

Mesajul devoțional a fost scris atunci când Dumnezeu a folosit copiii noștri ca să ne vorbească prin ei. Mai întâi printr-o întrebare a lui Darius și apoi, în urma experienței lui Timotei de la școală. Luna aceasta, în mod deosebit am păstrat în inimă acest Cuvânt din partea Domnului și vă invităm și pe voi să meditați asupra lui.

Versetul lui Darius

Cu câteva săptămâni în urmă, Darius (7 ani ), a venit bucuros la noi să ne spună că a învățat singur un verset din Biblie. A recitat încântat: „Doamne, ce vrei să fac? Faptele Apostolilor 9:6. La prima auzire, a fost puțin amuzant pentru că versetul era scurt, și nu era necesar mare efort pentru a fi memorat. Dar încântarea lui că știe versetul atât de bine, a făcut ca noi să-l auzim de câteva ori pe zi, de parcă Domnul a vrut să răsune în casa noastră până am realizat cât de importantă este această întrebare. Cu adevărat noi avem nevoie să Îl întrebăm pe Dumnezeu de multe ori, ce vrea EL să facem?!


Colegul lui Timotei

Timotei (10 ani) a venit de la școală cu o mărturisire interesantă. Colegul lui musulman palestinian, i-a povestit cam speriat despre o poveste islamică că niște uriați ascunși în munți, vor ieși într-o zi să distrugă omenirea și atunci lumea se va sfârși. Copilul era tare agitat pentru că el a înțeles că așa scrie în cartea lor sacră. Timotei l-a întrebat dacă vrea să știe ce spun alte religii despre sfârșitul lumii, iar copilul a spus că de la el chiar își dorește să audă ce crede (nu știm ce a văzut diferit la fiul nostru). În acest fel Timotei i-a împărtășit pe scurt că Domnul Isus este Salvatorul lumii și că El va veni să îi ia acasă pe cei ce cred în El.

După ce ne-a povestit această întâmplare de la școală, Timotei a spus cu sfială: „Mami, eu nu știu exact cum să mărturisesc Evanghelia, de aceea am nevoie de puterea Duhului Sfânt care să mă ajute să vorbesc ceea ce trebuie”.  

Vă rugăm să vă rugați împreună cu noi ca adevărul auzit de colegul lui Timotei, să rămână în inima copilului și să aducă rod! Iar pentru noi toți, să fim plini de Duhul Sfânt!

Ce să fac? Fiți plini de Duhul Sfânt!

Întrebarea „Doamne, ce vrei să fac?” a devenit întrebarea noastră zilnică. Exprimarea lui Timotei de a-și dori puterea Duhului Sfânt care să-l ajute să vorbească mai bine colegilor despe Domnul, ne-a făcut să cerem mai mult puterea Duhului Sfânt în familia noastră și orice lucrare pe care o facem. Suntem conștienți că doar Duhul Sfânt este Cel care ne poate ajuta să facem ceea Dumnezeu așteaptă de la noi.

„În zilele de pe urmă, zice Domnul , voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voștri și fetele voastre vor prooroci, tinerii voștri vor avea vedenii, și bătrânii voștri vor visa visuri! Fapte 2: 17 

Update Luca #3

Vom prezenta pe scurt situația nepoțelului nostru Luca, diagnosticat cu leucemie.
A fost transferat de la Iași la Cluj, iar acum urmărim cu încordare și în duh de rugăciune, evoluția tratamentului. De asemenea, vom prezenta ce putem face noi pentru Luca și familia lui. 

Anca și Florin, părinții, solicită ajutorul nostru în rugăciune cu privire la câteva cauze speciale.

1.Să nu fie efecte nedorite după tratament în trupul lui Luca. Sa ne rugam pentru atingerea Domnului cu sănătate!

2. Un alt motiv de rugăciune este legat de Eva, surioara de un an și jumătate a lui Luca, care trece și ea printr-o perioada dificilă din cauza schimbărilor mari din familie, și nu se simte prea bine. Sa ne rugam pentru fiecare membru din familie (Florin & Anca, Levi, Luca, Eva). În suferința lor Domnul sa îi mângâie și să îi întărească așa cum doar EL poată sa o facă!

3. Florin și Anca doresc mult ca Domnul să îi călăuzească în toate deciziile pe care le au de luat în această perioadă.
De asemenea, familia transmite mulțumiri tuturor celor care sunteți alături de ei! 

Ce putem face noi pentru Luca și familia lui?    

DĂRUIEȘTE

Chiar dacă nu știm încă costul tratamentului pe termen lung, la momentul de față cheltuielile de întreținere sunt peste bugetul familiei! Donează cardul sau prin PayPal direct în contul familiei http://bit.ly/2KXjk1LX. (corabiasalvarii.ro)

ÎNCURAJEAZĂ SAU VIZITEAZĂ 

Dăruiește câteva minute scriind câteva cuvinte de încurajare. („Neliniştea din inima omului îl doboară, dar o vorbă bună îl înveseleşte.”) Mesaj WhatsApp.

ROAGĂ-TE CU CREDINȚĂ

Cel mai important este să ne rugăm pentru Luca să fie atins și întărit de Dumnezeu!

Luca bolnav leucemie- Nov19

La nuntă în stil afgan și olandez

În acest articol vă povestim pe scurt cum a fost nunta unui bărbat afgan și o femeie olandeză, la biserica afgană din Atena. 

La sfârșitul lunii Septembrie am participat la o nuntă cu totul deosebită. Un afgan s-a căsătorit cu o olandeză. Foarte neobișnuit. Uneori este greu pentru noi românii să înțelegem cultura orientală sau chiar cea vestică, cu atât mai mult căsătoria dintre un bărbat afgan și o femeie olandeză. Dar unirea celor doi în acest caz, a fost în primul rând datorită dragostei lui Dumnezeu, care i-a strămutat în cultura nouă a Împărăției Sale.

Cu ocazia acestei nunți am retrăit momente din anii petrecuți în Afganistan: am văzut mai mult ca de obicei oameni îmbrăcați în haine tradiționale afgane, am savurat din kabuli palau, orezul cu stafide și carne de miel, iar specificul muzicii orientale a răsunat de pe acoperișul centrului de misiune de unde se vedea impresionantul Acropole, punctul turistic principal din Atena.

Nu știu dacă voi mai avea ocazia să fiu la multe nunți afgane, dar ceea ce îmi doresc este ca la nunta Mielului să fie mulți din poporul afgan alături de cei de la miazăzi și miazănoapte. Să ne rugăm pentru poporul afgan!

Am crezut că vom încheia lucrarea de la Discipleship Training Center

În acest articol vom povesti despre dificultățile de la începutul noului an de lucrare, și profeția prin care Dumnezeu ne-a încurajat să nu dăm înapoi. Am văzut cum Dumnezeu lucrează mai minunat decât ne așteptăm noi, pentru care îl slăvim din toată inima!

Deși ne-am pregătit pentru 20 de studenți în noul program la DTC, întrebarea răsuna mereu: „Vom avea studenți anul acesta?” Aveam doar două persoane candidate, doar cu câteva zile înainte de începerea programului.


În acea perioadă, am fost cu echipa Mercy Ministries câteva zile în afara Atenei pentru a ne ruga, planifica și sta înaintea Domnului pentru lucrarea anului din față. În ultima zi când aveam și Cina Domnului, am primit un mesaj care m-a descurajat foarte mult:

„Am discutat cu frații din comitet despre lucrarea DTC și am hotărât să ținem un alt program de instruire în cadrul bisericii, de aceea nu putem trimite studenți. Dar am putea recomanda alte persoane din afara bisericii să se înscrie.”


Era biserica de la care aveam ultimele speranțe să recrutăm studenți pentru DTC. Lucrasem cu ea deja de mulți ani. Acum totul părea un mare eșec. Dar Dumnezeu a vrut să ne îndreptăm ochii spre alți oameni pe care îi avea pregătiți pentru lucrare.


Aveam sentimente amestecate de descurajare, frustrare, întrebări și altele de genul acesta. Nu am împărtășit cu nimeni, de teamă că la supărare voi folosi cuvinte nepotrivite de judecată și bănuială rea.


Am ieșit din clădirea unde erau ceilalți colegi și urcam încet pe cărarea din spate. Încercam să mă liniștesc, să mă rog, să uit totul. Dar nu reușeam.


M-am întors, iar în clipa aceea Dumnezeu mi-a arătat dealul din laterala mea. Era totul stâncă, nu vedeam nicio pată de pământ. În ciuda acestui lucru, aproximativ 20 de copăcei de măslini tineri stăteau drepți pe acel deal, încărcați cu roade. Nu mi-a venit să cred ce vedeam, când parcă am auzit o voce: „Așa vor fi anul acesta studenții de la DTC”.


A fost un mesaj plin de speranță, deși nu vedeam nicio soluție la orizont. Peste câteva zile am văzut cum Cuvântul Domnului se adeverește. Am continuat să anunțăm diferite organizații și biserici partenere, iar parcă din senin, au început să vină mulți refugiați interesați de studierea Cuvântului lui Dumnezeu. Mai târziu a trebuit să îi selectăm, datorită numărului limitat dintr-o clasă.


În săptămânile următoare, am văzut clar cum Cuvântul lui Dumnezeu a început să curețe crengile uscate și neroditoare ale studenților, a udat cu harul Său bogat, a făcut să strălucească Soarele vieții și să bată adierea blândă a Duhului Sfânt.


Un student ne-a mărturisit: „M-am pocăit în Turcia, dar am umblat ca fiul risipitor. Simt acum că dragostea Tatălui m-a chemat înapoi în casa binecuvântată de la DTC unde este belșug de Pâine. Nu mai vreau să resping bunătatea lui Dumnezeu, și să pierd această ocazie.”


Soția unui frate student ne-a spus: „Soțul meu era un creștin formal. Nu l-am văzut niciodată rugându-se sau citind Cuvântul lui Dumnezeu. Dar după două săptămâni la DTC este parcă un alt om, plin de viață. Acasă ne-a luat pe mine și băiețelul nostru de mâini și s-a rugat ca niciodată înainte. Mai mult, înainte încerca să dea răspunsuri din minte la întrebările despre credință, dar acum folosește Cuvântul lui Dumnezeu în orice răspuns care îl dă”.


După patru săptămâni de cursuri, soția acestui frate a venit și ea la DTC, deoarece, spune ea „am văzut o mare schimbare la soțul meu, și vreau să fiu și eu transformată.”


Da, Cuvântul lui Dumnezeu are putere, dă viață și face să crească rod bogat pentru Împărăția Domnului! Vă chem să vă rugați pentru studenții care sunt ca niște lăstari de măslini plantați într-un pământ stâncos.


Rugați-vă și pentru noi să propovăduim Cuvântul, fiind inspirați de Duhul Sfânt! Apoi și ca Dumnezeu să ne ajute să acoperim nevoile financiare ale lucrării și de asemenea să ducem Evanghelia până la marginile lumii și prin lucrarea de la DTC!

Am văzut cum Dumnezeu lucrează mai minunat decât ne așteptăm noi, pentru care Îl slăvim din toată inima!


Vizita unei echipe din România

Nu vin foarte des echipele din România, dar când vin aduc un suflu de viață proaspăt pentru noi, lucrătorii de aici, și de-asemenea refugiaților cărora le slujim. În cuvinte limitate, prezentăm ce a însemnat vizita acestei echipe și câteva lucrări în care s-a implicat.

Călătoriile misionare sunt întotdeauna o binecuvântare. Nu numai pentru cei vizitați, ci și pentru cei care vin să slujească. Așa a fost și pentru echipa din Cluj, care a fost o binecuvântare pentru lucrare, iar Dumnezeu negreșit are binecuvântarea Lui o parte aici pe pământ, iar restul în cer 😊!

Împreună cu Florin M, coordonarorul echipei TPM, au venit frați și surori profesioniști în câmpul muncii, care și-au luat concediu special pentru a sluji refugiaților. Au venit să se implice în studiu și rugăciune cu musulmanii refugiați, dar și să ajute practic la servirea mesei, curățenie și altele de felul acesta.

Pentru noi, lucrătorii români care slujim printre refugiați, Domnul i-a folosit pe vizitatori să se roage pentru nevoile noastre spirituale și emoționale, și de asemenea să ne încurajeze prin experiența lor de viață. Simona a fost încurajată de surorile care i-au ascultat provocările slujirii ca mamă și năzuințele de a fi de folos în lucrarea cu femeile.

Am fost încântat să aud din partea colegilor de la organizație că au evaluat slujirea echipei din România cu următoarele cuvinte: „relaționare bună, rugăciune cu credință și dedicare în tot ce au făcut”.

Pentru unii din echipa din Cluj această călătorie, spun ei „este o nouă etapă prin care ne conduce Domnul” având în vedere dorința de a se implica și în viitor.
Călin un frate echipat în domeniul IT spune: „Simt că după ani de slujire, Isus mi-a deschis ochii și mă responsabilizează, și nu vreau să pierd această chemare”. Cu ajutorul Domnului vrem să organizăm un curs de programare web pentru tineri. Ne rugăm ca Domnul să folosească și ocazia aceasta pentru a face cunoscută dragostea Domnului Isus Hristos.

Vă pune Domnul pe inimă să slujiți printre refugiați? Vreți să organizați un grup care să ne viziteze? Atena este o locație la îndemână pentru voluntari, mai ales pentru cei din România și Europa. Veniți sau dăruiți pentru evanghelizarea refugiaților. Mai mult, rugați-vă pentru lucrarea de misiune printre refugiați.   

Vecinii noștri și familia păstorului afgan

Vă prezentăm în câteva cuvinte unii din musafirii noștri de luna aceasta, cu dorința de a vă ruga pentru ei. 

De mai mult de un an, în apartamentul de deasupra noastră, au locuit afgani și iranieni creștini. Ne-am bucurat de multe ori să îi auzim cum se roagă și cântă Domnului cu bucurie. Acum, vecinul nostru este afgan și slujește împreună cu noi la radio transmițând Evanghelia celor din țara lui natală.

În dragostea lui pentru Domnul, primește mereu în casa lui băieți care sunt în treacăt prin Atena și nu au unde să locuiască. În ultima perioadă am cunoscut în acest fel doi afgani musulmani, care au mâncat în casa noastră și pentru care ne-am rugat să primească mântuirea. Fratele afgan dorește ca Domnul să îl folosească pentru mântuirea celor care trec prin casa lui. Să ne rugăm pentru aceasta!

Nu departe de casa noastră locuiește păstorul afgan, o familie minunată cu trei copii. Când am intrat în casa lor, ne-am bucurat mult de o atmosferă atât de afgană, dar atât de diferită, încât ne simțeam ca într-un vis frumos. Asta pentru că atunci când eram în Afganistan nu am avut ocazia să fim la părtășie cu familii întregi de afgani care să Îl laude pe Domnul cu așa libertate! În același fel ne bucurăm nespus și duminica la biserica unde zeci de afgani se întâlnesc să cânte și să se roage.

Luna aceasta i-am avut invitați la noi acasă. Domnul ne-a pus pe inimă să ne rugăm mai mult pentru vecini și pentru această familie specială. Fiți alături de noi în rugăciune! 

Cutremurele din Albania, țara vecină Greciei, au afectat sute de locuințe printre care și biserica din orașul Durres!

Vestea aceasta ne-a atras atenția pentru că avem colegi de misiune care lucrează printre albanezi. De asemenea în Grecia întâlnim mulți oameni din Albania, țară spre care Dumnezeu atrage atenția lumii. Dar în mod special, cred că este un semnal pentru biserica Lui de pretutindeni, să se roage și să trimită credincioși cu vestea bună a mântuirii. Vă transmitem și vouă, mesajele colegilor noștri din zilele în care au avut loc cutremurele. 

Rugați-vă pentru Albania!

Cutremur Albania- misiune

Colegii noștri de misiune care lucrează cu albanezii cer suportul nostru în rugăciune pentru Abania care trece prin situații de criză în urma cutremurelor de săptămâna trecută.

Iată mesajul primit pe 26 Noiembrie 2019:
„Astăzi în jur de ora 4 dimineața Albania a fost zguduit de un cutremur de 6,4...acești oameni au nevoie de ajutorul și de rugăciunile noastre. Rugați-vă pentru acest popor minunat. Rugați-vă pentru Albania! Cutremurele continuă....până acum mai mici, dar este rău... Dumnezeu să vă binecuvinteze!” ECG.

Pe 28 Noiembrie 2019, două zile mai târziu:
„Dragilor, Albania se mișcă din nou! Astăzi au mai fost încă două cutremure de peste 5, oamenii sunt speriați!” M.
Domnul să se îndure și să folosească această situație ca Numele Său să fie cunoscut, mai mulți oameni să se roage pentru Albania și mai mulți lucrători să ducă Evanghelia albanezilor!

Pentru cei care vor să se implice într-o vizită misionară sau să doneze pentru lucrarea din Albania puteți contacta Agenția Penticostală de Misiune Externă.

Susține misiunea

Donează direct cu cardul sau PayPal (specifică pentru cine/ce donezi). 

Saptamâna 7-14
-Decembrie- 

Dăruiește un Cadou pentru un Refugiat 

Arată-ți dragostea față de străinul care are nevoie de iubire într-o vreme dificilă din viața lui!

Trimite o donație pentru un cadou, iar noi ne vom ocupa să îl cumpărăm și să ajungă din partea ta, la un refugiat sau la o familie de refugiați!
(menționați la fiecare donație: Cadou pt. refugiați Grecia) 

Video-Dăruiește un Cadou pentru un Refugiat

Update #2 – Luca la Cluj 

Luca a fost transferat cu bine la spitalul ,,Prof. Dr. Ion Chiricuță" din Cluj pe 4 Noiembrie!

Suntem cu toții într-o așteptare grea. Încă nu știm care este rezoluția din partea medicilor: ce tratament va urma, cât va costa, care sunt șansele să fie vindecat?
Zilele acestea i-au făcut o puncție dureroasă în coloană și i-au fost luate analize din măduva spinării. Luca a fost nevoit să stea nemișcat timp de 4 ore!

Între timp Florin și Anca încearcă să facă față greutăților nenumărate. Weekendul acesta Anca îi va lăsa pe Eva (de nici 2 anișori) și Levi acasă, pentru a prelua responsabilitatea de a sta cu Luca în spital.

Florin și Anca Țurcanu transmit mulțumiri bisericii și prietenilor că sunt alături de ei cu post și rugăciune. Să ne rugam pentru atingerea Domnului în trupul lui Luca, și pentru deciziile pe care le au de luat în continuare, sa fie conduși de Dumnezeu în toate. 

(Fam. Piu) - Ce s-a mai întâmplat cu Luca bolnav de leucemie? - Update #1 

A trecut o săptămână de când cunoaștem că Luca Țurcanu a fost diagnosticat cu leucemie. Se pare că boala era activă de mai multe luni. Dacă mai întârzia doar câteva zile la spital ar fi putut fi fatal. Dar Domnul nu a îngăduit asta, ceea ce ne dă speranță.

După o săptămână în care i s-au administrat câteva tratamente de început, părinții Florin și Anca au decis să continue tratamentul la Cluj.
Să ne rugăm împreună cu ei, ca transferul spre Cluj să se facă cu bine! Este foarte important acum ca Luca să nu răcească, corpul lui este destul de slăbit și nu are putere să lupte împotriva microbilor. Domnul să îl păzească de orice rău! 

Mulțumim tuturor care vă rugați pentru Luca și familia Țurcanu! Dumnezeu va lucra!
În câteva imagini mai jos am vrea să surprindem doar puțin viața din spital săptămâna asta. 

 Cele 33 de felicitări de la colegii de clasă a lui Luca, au fost primite cu bucurie, în momentele grele când i se făcea o transfuzie de sânge și tratament.

Când se simte mai bine, Luca se joacă cu un copil, coleg de salon. Deseori adoarme cu o jucărie de pluș primită în primele zile de la o organizație care vrea să aducă puțină bucurie copiilor bolnavi de leucemie.   

Florin a surprins pe geamul spitalului o imagine uimitoare cu un apus de soare. Aceasta ne duce cu gândul spre Creatorul și ceea ce spunea psalmistul: „Ajutorul vine de la Domnul care a facut cerurile și pamântul!” Psalmul 121:2

Vestea despre LEUCEMIE ne-a lovit pe neașteptate

Nepoțelul nostru Luca Țurcanu de numai 8 ani este diagnosticat cu leucemie! 
Familia noastră nu a mai fost aceeași din ziua în care am primit vestea aceasta!

Luca este un copilaș dulce cu care toți copiii, mai ales cei mici, vor să se joace împreună! 
Este internat la spitalul din Iași, iar în zilele următoare dacă Domnul nu intervine va începe tratamentul de chimioterapie.

Nu putem înțelege deplin prin ce trec părinții, Florin și Anca, ce este în inima lor când într-un timp foarte scurt, au primit aceste rezultate îngrozitoare despre copilul lor! Dumnezeu i-a găsit vrednici de încercare, și tot El îi va scoate biruitori!
Să ne rugăm pentru o minune care să le ușureze suferința! Să ne unim inimile către Domnul care face minuni, iar Luca să fie vindecat în Numele Domnului Isus!

Speranța noastră este în jerfa Domnului Isus despre care Isaia a scris: „Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit! […]Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi” Isaia 53:4,5

Luptă împreună cu LUCA- Poză/Share pagină

În semn de solidaritate în rugăciune pentru familia Țurcanu, descarcă poza cu LUCA și pune-o pe ecranul de pornire al telefonului!

Dați share la pagina ca și alții să se roage!

         Evenimente curente din lucrare și motive de rugăciune -  

Daniel P, Octombrie, 2019

Îți vom mulțumi,  Doamne,  printre popoare și 

vom canta spre lauda Ta printre neamuri.

Psalmul 108: 3, NTR

 Dragii noștri,


La sfârșitul lunii august am fost încurajați prin versetul de mai sus, pregătindu-ne să ne întoarcem printre neamuri (refugiați) sa îl lăudăm pe Domnul!

 

Binecuvântăm Numele Domnului cu multă mulțumire pentru cei 10 ani de slujire ai familiei noastre în Kabul  și în Atena! Întoarcerea spre Grecia anul acesta a fost o provocare. Am fost încercați cu boală, mașina s-a stricat pe drum, știam că suntem împiedicați să continuam lucrarea Domnului, dar prin harul Lui am ajuns exact cu o zi înainte de începerea școlii.

Copiii noștri au început cu bucurie un nou an școlar în limba greacă. Noi ne-am implicat imediat în lucrările rămase dinainte de vară, în mod special la centrul de de pregătire a lucrătorilor. Ne-am rugat ca Domnul "să calce în picioare pe vrăjmașii noștri" și să " luptam vitejește" așa cum scrie în psalmul 108:13.


Continuăm să slujim Domnului în Atena și anul acesta, căutând călăuzirea Domnului în familia noastră și în lucrarea cu refugiații în care suntem implicați. Rugați-vă pentru noi! 


Vă binecuvântăm în Numele Domnului!

Cu drag, familia Piu Daniel & Simona!

La Centrul de Instruire a Slujitorilor Persani - Discipleship Training Center (DTC) 2019-2020, pregătirile sunt în plină desfășurare. Dorim cu ajutorul Domnului să începem un nou program de instruire biblică în data de 17 Ocombrie 2019.

Studenții: Anul acesta vom organiza Nivelul I de cursuri pentru credincioșii de curând întorși la Domnul. Vrem să oferim doar acest nivel anul acesta, fără cursurile de la anul II, deoarece avem o echipă mică de coordonare. Totuși ne așteptăm să fie o grupă de studenți dublu numeric față de anul trecut. Ne rugăm pentru promovarea școlii, ca Dumnezeu să scoată noi slujitori în comunitatea de Persani din Atena care să dorească să se pregătească pentru lucrare.
Angajați: În perioada aceasta avem câteva interviuri cu un traducător și un coordonator persan, care să administreze școala alături de mine (Daniel). Viziunea noastră este să formăm localnici credincioși care să preia progresiv conducerea centrului de instruire biblică.
Profesorii: În anii trecuți, profesorii la DTC au fost în principal străini. Cu ajutorul Domnului, ne dorim ca anul acesta cel puțin jumătate din profesori să fie credincioși Persani. Pentru aceasta vom promova câțiva studenți care au terminat Nivelul II, ca să predea celor care care încep Nivelul I, fiind asistați de profesori cu mai multă experiență. Ne rugăm pentru profesorii tineri.
Echipa: Anul acesta echipa de conducere la DTC s-a redus, iar cei care suntem implicați avem responsabilități și în alte lucrări cu refugiații. Ne rugăm pentru putere și înțelepciune să putem duce mai departe viziunea instruirii lucrătorilor persani.
Buget: Ne rugăm pentru completarea bugetului necesar pentru Școala Biblică. Momentan avem doar un sfert din cât este necesar să acoperim cheltuielile acestui an. Dumnezeu să pună pe inima mai multor credincioși să se implice în  lucrarea acesta, în felul acesta Împărăția Lui să fie lărgită. 

Susține misiunea

Donează direct cu cardul sau PayPal (specifică pentru cine/ce donezi). 

VIDEO Cum arata o zi la DTC? Misiune refugiati Grecia -HD720

Din motive de securitate, acest video este protejat printr-o parolă. Dacă nu ai primit parola prin email, înscrie-te prin formularul de mai jos.

VIDEO- Misiunea mai aproape de tine

Prin aceste Video-uri vrem să aducem experiența slujirii mai aproape tine ca partener în misiune. Dacă nu ai parola de acces completează formularul de alăturat.

Nu ai PAROLA pentru videouri? 
SUBSCRIE mai jos:

Evanghelia la neamuri - împreună!

SHARE THIS PAGE!

Misiunea mai aproape de tine

Subscrie la site-ul nostru pentru a primi noutăți despre familie și din lucrare

Subscrie la blogul nostru!

Evanghelia la neamuri - împreună!

Scrisoare IUNIE '16

By DSP- 20 Iunie 2016

- Se părea că  printre miile de afgani care au intrat în Europa, pashtunii sunt de negăsit -

- Am avut bucuria să vedem bărbați deciși să-L urmeze pe Hristos 

Scrisoare FEBRUARIE

By DSP- 20 Decembrie, 2016

- Mulțumim lui Dumnezeu. Să construim ceva care să rămână în urma noastră. -

- În același timp puterile întunericului se ridică împotriva lucrării -

- Erau credincioși care mărturiseau fără să se ascundă - 

- Cuvântul lui Dumnezeu este împărtășit până la marginile pământului -

- Era cam de vârsta mea. Dacă eram eu în postura lui? -

- Rugați-vă pentru aceste motive -

- Persecuția este atât de normală ca răsăritul soarelui -

Scrisoare INFO Decembrie

By DSP, 20 Decembrie 2016

Scrisoare INFO Septembrie '15

By DSP, 29 Septembrie 2016

PRIMEȘTE  noutăți și scrisori de informare!

Dacă vrei ca tu sau un prieten să primească noutăți din lucrarea cu refugiații abonează-te în formularul alăturat. 

Susține misiunea

Donează direct cu cardul sau PayPal (specifică pentru cine/ce donezi).